Schoenen met uitneembaar voetbed

Steunzolen of therapiezolen dragen is best wel een aanpassing in het dagelijks leven. Uw schoenen zijn waarschijnlijk niet allemaal geschikt om de zolen in te dragen. Belangrijk is dat uw schoenen een uitneembaar voetbed hebben. Er zijn veel schoenen die hierover beschikken. De betere schoenwinkels verkopen vaak schoenen die zijn voorzien van een losse binnenzool.

Een voorbeeld van een goed adres om even langs te gaan is Van Haren. Zij verkopen het merk "Medicus". Vrijwel de hele collectie heeft een uitneembaar voetbed, dus u heeft een ruime keuze. Voor meer goede verkoopadressen kunt u navraag doen bij uw podoloog.

Thuis en in de zomer

Voor het meest optimale resultaat is het de bedoeling dat u uw steunzolen altijd draagt, dus ook thuis. Een goede optie is dan ook om slippers aan te schaffen, die geschikt zijn voor het dragen van steunzolen.

Er zijn diverse slippers te koop waar losse binnenzolen in passen. Ook deze koopt u bij de betere schoenwinkels. Meestal zijn de slippers in de zomer goed verkrijgbaar. In de winter vergt dit vaak wat meer zoekwerk, maar zijn de slippers ook zeker beschikbaar. Zowel voor dames als heren zijn hier slippers verkrijgbaar (zie de verkoopadressen op de site).

Onderhoud van uw steunzolen

Steunzolen die met leder zijn afgedekt zijn gebaat bij goed onderhoud. Door eens per 1 à 2 weken wat kleurloze schoencrème aan te brengen, verlengt u de levensduur van het leder aanzienlijk.

Vind een praktijk

De steunzool, in combinatie met de schoen, moeten samen uw voetklachten verhelpen. Voor het aanmeten van een steunzool kunt u gerust contact opnemen met een van de Podozorgers. Wij staan u graag te woord. Klik op de onderstaande knop en vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt!

Vind een praktijk

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Ellie Sluijter. Zij is (register) podoloog en AP-echografist en aangesloten bij Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Nancy

  “Mijn dochter was meteen gewend aan de steunzolen, draagt de zolen elke dag en heeft ook geen last meer van haar achillespees.”

 • format_quote

  Ervaring van Stella

  “Graag wil ik u bedanken voor de toegestuurde nieuwe steunzolen, ze passen uitstekend. De zolen werden daarnaast erg snel verstuurd, al binnen drie dagen!”

 • format_quote

  Ervaring van Sanne

  “Vriendelijk ontvangen en heel prettig geholpen. Fijn dat er een echo gemaakt is, en dus duidelijk werd hoe erg ziek mijn pees is.”

 • format_quote

  Ervaring van Edwin

  “De zolen werken zeer goed. Na erg lang lopen is de pijnklacht nog een 2tje waar het zeker een 8 was.”

 • format_quote

  Ervaring van Johan

  “De podoloog van Podozorg luistert heel goed, vertelt over alles we ze doet, legt uit wat en waarom.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Hielspoor

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Pijnlijke achillespees

 • Kromme stand van de teen

 • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

 • 18 juli 2024

  Therapietrouw en podologie

  Het belang van therapietrouw bij podologie: hoe naleving van adviezen en behandelingen essentieel is voor het voorkomen van complicaties en kosten.

  Door Harrie Moerings

 • 20 juni 2024

  Valpreventie bij ouderen

  Valpreventie bij ouderen: leer hoe podologen en podotherapeuten helpen valincidenten te voorkomen en lees tips voor veilig schoeisel en thuisomgeving.

  Door Ka Ho Liu

 • 30 mei 2024

  Hypermobiliteit en fibromyalgie

  Zorg en zelfzorg bij hypermobiliteit en fibromyalgie, met aandacht voor symptomen en de rol van de podotherapeut / (register) podoloog in de behandeling.

  Door Roy Gieling

 • 06 mei 2024

  Het sinus tarsi syndroom

  Leer alles over het sinus tarsi syndroom: oorzaken, symptomen, en behandelopties voor deze pijn aan de buitenzijde van de enkel.

  Door Erica Last

 • 28 maart 2024

  Het inzetten van e-Health bij voetklachten

  E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

  Door Jacqueline Lakeman

 • 07 maart 2024

  Voetoefeningen bij hielpijn

  Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

  Door Ellen Karsdorp