Werkwijze van Podozorg Amsterdam

Hoe werken wij?

Een onderzoek bestaat uit 2 gedeeltes:

  1. Onderzoek en opstellen behandelplan
  2. Uitvoeren van het behandelplan

Onderzoek en opstellen behandelplan

Om tot een conclusie te komen krijgt u eerst een uitgebreid voetonderzoek. Hierin meten wij eerst de bewegelijkheid van de gewrichten en kijken wij naar de stand van de voeten alsmede de enkels, knieën, bekken en rug.

Tijdens ons onderzoek maken wij een video op basis van een ganganalyse en maken wij een analyse via een drukmeetplaat. Hiernaast kijken wij via echobeelden om ontstekingen uit te sluiten. Aan de hand van de bevindingen wordt een behandelplan opgesteld. Onderstaand volgt een overzicht van de onderdelen waaruit het onderzoek bestaat:

Anamnese

We starten met een onderzoek naar de oorzaak van de klachten. We proberen door een vraaggesprek tot een eerste diagnose te komen.

Anamnse bij Podozorg Amsterdam

Functieonderzoek

Hierbij zullen wij testen hoe de spieren en gewrichten zich bewegen. We kijken hoe links ten opzichte van rechts zich verhoudt. We kijken het totale bewegingsapparaat na, van rug tot aan de voet.

Functieonderzoek bij Podozorg Amsterdam

Echografisch onderzoek

Met echografie kunnen we spieren, banden, pezen, kapsels en botten bestuderen. We gaan binnen in de voet, enkel of knie bekijken naar de ernst van de blessure en bekijken of er eventueel een ontsteking aanwezig is.

Echografisch onderzoek bij Podozorg Amsterdam

Drukmeetplaat

Via deze plaat kunnen wij een analyse maken tijdens het lopen. Op deze plaat kunnen wij een afdruk maken in kleur die de druk aangeeft tijdens het lopen. Hierdoor kunnen wij een nog betere analyse erop loslaten.

Drukmeetplaat onderzoek bij Podozorg Amsterdam

Podobaroscoop

Op deze spiegel kunnen wij zien hoe de druk zich onder de voeten laat verdelen. Door het plaatsen van elementen kunnen we zien wat er met de voet gebeurd.

Podobaroscoop onderzoek bij Podozorg Amsterdam

Ganganalyse

Via een videocamera kijken wij hoe de bewegingen van de voeten, enkels, knieën en heupen tijdens het lopen zijn. Hier kunnen we metingen op los laten om te bekijken wat de gevolgen zijn van bepaalde bewegingen.

Ganganalyse bij Podozorg Amsterdam

2d scanner

De digitale voetscanner maakt een afdruk van de onderzijde van de voet. Dit is nodig om de elementen op de juiste plek te plaatsen.

2d scanner  bij Podozorg Amsterdam

Bespreken diagnose

Als alle metingen gedaan zijn gaan we met u bespreken wat de mogelijkheden zijn. Dit kan het aanmeten van zooltjes zijn of eventueel een doorverwijzing naar een andere discipline.

Bespreken van de diagnose  bij Podozorg Amsterdam

Uitvoeren van het behandelplan

Als we alles besproken hebben gaan we over tot het behandelplan, dit kan bestaan uit:

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.