Sportzolen van Podozorg Amsterdam

De voet als onderdeel van de bewegingsketen

Als je pijn hebt in je voeten dan sport je niet optimaal. Wanneer de spieren en gewrichten niet goed op elkaar zijn afgestemd bevorderd dit blessures. Het is daarom belangrijk dit goed in ogenschouw te nemen, de voet is een onderdeel van de bewegingsketen. Als er ergens een blokkade optreed kan dit ergens anders in het lichaam klachten geven.

Het is verstandig als men aan het sporten is om het looppatroon te laten analyseren. Door eventueel een aanpassing in de schoen of bijvoorbeeld te tapen kunnen veel blessures voorkomen kunnen worden.

Sportzolen van Podozorg Amsterdam

Het gebruik van sportzolen

Sportzolen zijn anders dan zolen voor het dagelijks gebruik. Omdat er tijdens sporten veel meer krachten vrijkomen is een sportzool meestal gemaakt van zachtere materialen met veel meer demping. Ook zal er voor diverse sporten andere zolen gefabriceerd moeten worden omdat een zool voor het hardlopen anders werkt dan bijvoorbeeld een zool voor het wielrennen. Dit heeft ook te maken met het feit dat de bodem van beide schoenen anders is.

Maak een afspraak in Amsterdam

Heeft u last van voetklachten tijdens het sporten? Dan kunnen onze sportzolen u mogelijk helpen. Voor het laten maken van sportzolen kunt u ten alle tijden een afspraak maken bij onze (register) podoloog in Amsterdam.

Maak een afspraak

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.