Ortheses van Podozorg Amsterdam

Bescherming van uw tenen

Ter bescherming van teenklachten kunnen wij een teenstukje plaatsen wat ook wel een orthese wordt genoemd. Dit dient als hulpmiddel om de tenen te beschermen of om de stand van de tenen te verbeteren.

Ortheses van Podozorg Amsterdam

Uitkomst bij overliggende- of klauwende tenen

Als u last heeft van overliggende tenen of klauwende tenen is dit mogelijk een uitkomst. Door het plaatsen van een orthese worden de tenen beschermd en zullen eelt en likdoorns verdwijnen. Deze ortheses worden handmatig op de voet gemaakt.

Gebruik van onze ortheses

In het begin zal het dragen van een orthese even wennen zijn. Het is dan ook verstandig om het gebruik rustig aan op te bouwen. Het duurt ongeveer twee weken voordat u aan deze silicone orthese gewend bent.

U kunt de orthese het beste schoonmaken doormiddel van water en zeep en deze ’s nachts in een bakje met talkpoeder te leggen. Dit is belangrijk in verband met het aanwezige transpiratie vocht.

Maak een afspraak in Amsterdam

Heeft u last van teenklachten? Dan kunnen onze ortheses u mogelijk helpen. Voor het laten maken van een orthese kunt u ten alle tijden een afspraak maken bij onze (register) podoloog in Amsterdam.

Maak een afspraak

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.